
دوشنبه ۱۳دی ماه در سالن جلسات شهید وزوایی واقع در مجتمع ۱۳ آبان، نشستی مشترک میان مسئول و اعضای اصلی واحد خواهران گروه جهادی شهید وزوایی دانشگاه صنعتی شریف و خانم معصومه پاپی نژاد، مسئول گروه جهادی سفیران کوثر نور، با موضوع “جهاد فرهنگی، چرا و چگونه؟” برگزار شد.
در این جلسه، خانم رفیعی، مسئول واحد خواهران گروه جهادی شهید وزوایی، ضمن معرفی اعضای تیم و برنامههای اجراشده توسط گروهشان در منطقۀ هدف، مشکلات فرهنگی منطقه را نیز عنوان کردند. باتوجه به سؤالات و دغدغههای ایشان، خانم پاپی نژاد نیز متقابلاً مسائل و نکاتی را پیرامون جهاد فرهنگی، برنامهریزی و چگونگی اجرای طرحها در مناطق مذکور را بیان داشتند؛ از جمله:
• شناسایی و نیازسنجی
• هدفگذاری با نگاه به شرایط و اقتضای منطقه
• برنامهریزی با تمرکز بر تبیین مباحث بنیادی و مورد نیاز
• خلاقیت و استفاده از ابزارهای متنوع برای انتقال مفاهیم به مخاطب
• آموزش صنایع دستی به روستاییان برای ترویج اقتصاد مقاومتی
• تقویت فعالیتهای بومی
• تلاش برای پرورش کادر بومی
اعضای گروه جهادی شهید وزوایی، که اصلیترین دغدغۀ خود را انجام کارهای عمیق و پرفایده و اجرای برنامههای فرهنگی _ آموزشی با اثربخشیِ پایدار خواندند، از برگزاری این نشست ابراز خرسندی نموده و پیشنهاد تداوم این جلسات و همچنین برگزاری کارگاههای آموزشی با همکاری گروه جهادی سفیران را برای تمامی اعضای گروه جهادی شهید وزوایی مطرح کردند.
در این گردهمایی، خانم پاپی نژاد مختصراً به معرفی و نحوۀ شکلگیریی گروه جهادی سفیران نیز اشاره داشتند: «اولین گروهی که اردوهای راهیان نور را به اردوهای جهادی زینت داد و در منطقه جنگزدۀ خرمشهر حضور مستمر پیدا کرد، ستاد خرمشهر مؤسسۀ کوثر نور علوی بود. با اولین کمکرسانی در قالب اردوهای راهیان نور به روستاهای زخمی از جنگ تحمیلی، دغدغۀ کار فرهنگی برای خرمشهر عزیز در دل ما غلیان کرد و بعد از دوسال تحقیق، پژوهش، برنامهریزی و هدفگذاری گروه جهادی سفیران کوثر نور را تشکیل دادیم.»
ایشان در ادامه، با تأکید بر هدفگذاریهای اشتباه برخی از گروه های جهادی، پایهگذاریهای فکری در راه فعالیتهای صحیح و در مسیر درست جهادی را اینگونه شرح دادند: «دغدغۀ فرهنگی اساس فعالیت جهادی است. کار عمرانی ابزار جهاد است. باید با ابزارهای متفاوت در برابر هجوم فرهنگی دشمن ایستاد. ساختن مدرسه و حسینیۀ بدون استفاده جهاد نیست! دادن سبد کالا، که نتیجۀ آن تکدیپروری بشود، جهاد نیست! همیشه اصل را پیدا کنید، کپیکاری زیاد است. ریشه باید درست باشد و از آن مواظبت شود. برنامههای شبه جهادی زیاد شدهاست. اما جنس کار جهادی متفاوت از این حرکتهای برگرفته از تفکر غربی و سکولار است.»
خانم پاپی نژاد، با خاطرنشان کردن نقش تفکر و صبر به همراه برنامهریزی آگاهانه و آیندهنگری برای منطقۀ هدف، ملزومات نیازسنجی را چنین مطرح کردند: «با حضور در منطقۀ محروم نباید طوری عمل کرد که نیاز کاذب درمخاطب ایجاد شود. اینکه در روستاها برای چه و چطور انگیزهسازی می کنید بسیار مهم است! خیلی از گروههای جهادی در روستاها می روند آموزش می دهند، استعدادیابی می کنند و برای ارتقای علمی دانشآموزان نوجوان روستا تلاش میکنند اما به این توجه ندارند که قبولی در دانشگاه و مهاجرت فرد به شهر و پایتخت چه آسیبهایی را در پی دارد! سطح علمی و فرهنگیِ فردْ متفاوت از افراد روستا میشود و دیگر او نه در روستا جایی دارد، نه درشهر و پایتخت. اینکه با حضور در مناطق محروم چه چیز را برای ساکنانش به ارمغان میبریم باید با برنامه، هدفمند و مناسب با اقلیم فرهنگی و جغرافیایی روستا باشد.»
مسئول گروه جهادی سفیران، از برگزاری این نشست صمیمانه، دغدغهمندی، عمل جهادی و خالصانۀ جوانانِ گروه جهادی شهید وزوایی ابراز خشنودی کردند و نتایج کار جهادیِ اصولی، با برنامه و بر مبنای الهی را برشمردند و در پایان اظهار داشتند: «کارِ تشکیلاتی، توکل، توسل و ولایتپذیری در مسیر جهادی بر مبنای تفکر الهی به مرور شما را در این راه میسازد و حضور شما را تاثیرگذار خواهدکرد.»